Eckhart Tolle – Niet reageren op inhoud

Niet reageren op inhoud door Eckhart Tolle

Reageer niet, ageer door (de aktie van) geen gedachten te hebben over wat om je heen gebeurt, ageer door stil te zijn. Je hebt een ervaring, deze ervaring defineert niet wie je werkelijk bent. Sommige mensen zullen proberen om je te laten reageren op gepolariseerde ideeen en overtuigingen.

Reageer niet, neem slechts waar.

Wees slechts bewust en leer om waar te nemen wat om je heen gebeurt. Sta jezelf toe om helemaal jezelf te zijn in het moment. Wees geheel je zelf in het hier en nu. En neem waar wat er gebeurt. Zie in welke situatie je bent aangekomen, en wat het met je doet. Nu kan je kiezen… ga je reageren of laat je de situatie zijn zoals die is.

Eckhart Tolle

werd geboren in Duitsland. Hij woonde vanaf zijn dertiende bij zijn vader in Spanje. Rond zijn twintigste verhuisde hij naar Engeland. Omdat hij geen middelbareschoolopleiding had gedaan, moest hij een avondopleiding volgen om zich te kwalificeren voor de universiteit. Vervolgens bezocht hij de Universiteit van Londen en de Universiteit van Cambridge. Op zijn negenentwintigste ervoer hij naar eigen zeggen een ‘spirituele transformatie’ die het begin van zijn functioneren als spiritueel raadsman en leraar markeerde. Hij veranderde zijn naam toen in “Eckhart”, naar de 13e-eeuwse mysticus Meester Eckhart.[2] Tegenwoordig woont hij in de Canadese stad Vancouver.

De Optimist: Magazine Issue: 68, juli 2004 Tijd voor nu – Een gesprek met Eckhart Tolle

door Tijn Touber
” Hij belandde op een plek waar de meeste mensen zelden of nooit komen: het hier en nu. En Eckhart Tolle is vast van plan daar te blijven. Want in het nu bestaan geen problemen: die hebben alles met toekomst en verleden te maken. Tijn Touber sprak met de man die het levende bewijs van zijn woorden is. ‘Iedere handeling die vanuit het nu ontstaat, zal precies juist zijn.”
Prachtig artikel dat een mooi beeld schept van een bijzonder mens.
Voor het gehele artikel zie: http://www.theoptimist.nl/tijd-voor-nu-een-gesprek-met-eckhart-tolle/

https://nl.wikipedia.org/wiki/Eckhart_Tolle