Wat kost coaching : Tarieven en vergoedingen

Oplopende kosten voor lokatiehuur en reiskosten noodzaken mij om ook mijn tarieven in 2023 aan te passen met een verhoging van 10%.

PARTICULIERE CLIËNTEN

TARIEF INDIVIDUELE COACHING

Het tarief voor individueel werk voor particuliere clienten is opgebouwd uit een uurtarief, de kosten voor de lokatiehuur, reiskosten en de BTW. Om coaching voor een breed publiek toegankelijk te houden geef ik standaard een tariefkorting aan particuliere cliënten waarmee een sessieuur uitkomt op € 100,00 (excl. BTW).

TARIEF RELATIE COACHING

Het tarief voor relationeel werk voor particuliere clienten is opgebouwd uit een uurtarief, reiskosten, de kosten voor de lokatiehuur (afhankelijk van het aantal personen) en de BTW. Een relationele sessie van ongeveer een uur komt in het algemeen op € 150,00 (excl. BTW).

Vergoedingen

Belastingaftrek

Scholingskosten (inclusief de btw), zoals loopbaan- of jobcoaching, zijn af te trekken. Voorwaarde is daarbij wel dat de kosten in functie zijn van het verkrijgen van een nieuwe baan, of orientatie daarop. Bijna alle kosten voor loopbaanbegeleiding zijn aftrekbaar. U dient wel meer dan €250 te besteden wil het aftrekbaar zijn. Geadviseerd wordt om indien u de kosten aftrekbaar zou willen maken hierover contact op te nemen met de Belastingdienst.

Zorgverzekering

De meeste verzekeringen dekken niet de kosten voor coaching tenzij u dekking hiervoor in uw aanvullende verzekering heeft afgesloten.

Werkgever

Als u een werkgever heeft dan heeft deze veelal een ontwikkelbudget beschikbaar voor personeelsontwikkeling. Als werknemer kunt u aanspraak hierop maken en dit besteden aan coaching, training of opleiding. Vraag uw werkgever of deze wil investeren in uw groei of employability.

ZAKELIJKE CLIËNTEN

TARIEF INDIVIDUELE COACHING (ZZP, FREELANCERS)

Het tarief voor zakelijke clienten is opgebouwd uit een uurtarief, de kosten voor de lokatiehuur, reiskosten en de BTW. Om coaching voor een breed publiek toegankelijk te houden geef ik standaard een tariefkorting aan ZZP’ers en freelancers waarmee een sessie uitkomt op eenzelfde tarief als dat voor particuliere cliënten, € 100,00 (excl. BTW).

TARIEF CORPORATE COACHING

Het zakelijke (uur)tarief voor individuele coaching voor bedrijven en organisaties is € 150 (excl. BTW).

Vergoedingen

Belastingaftrek

Als werkgever heeft u veelal een ontwikkelbudget beschikbaar voor personeelsontwikkeling. Als werkgever kunt u aanspraak hierop maken en investeren in de groei of employability van uw werknemers. Voor ondernemers geldt dat coaching aftrekbaar is voor de inkomsten-, vennootschap- en omzetbelasting.