Tarieven en vergoedingen

COACHING PARTICULIERE CLIËNTEN

INDIVIDUEEL WERK € 90,00 (EXCL. BTW)

OPBOUW TARIEF INDIVIDUEEL WERK

Tarieven voor particuliere clienten zijn opgebouwd uit een uurtarief, de kosten voor de lokatiehuur en de BTW. Om coaching voor een breed publiek toegankelijk te houden geef ik standaard een tariefkorting van 50% aan particuliere cliënten waarmee een sessie uitkomt op € 90,00 (excl. BTW)

Een deel van de kosten voor particulieren, indien het loopbaancoaching betreft, kunt u dit via uw belastingteruggave wellicht aftrekken. Lees verder hierover onder Vergoedingen.


RELATIONEEL WERK € 125,00 (EXCL. BTW)

OPBOUW TARIEF RELATIONEEL WERK

Tarieven voor relationeel werk zijn opgebouwd uit een uurtarief, de kosten voor de lokatiehuur (afhankelijk van het aantal personen) en de BTW. Een relationele sessie komt in het algemeen op € 125,00 (excl. BTW).


VERGOEDINGEN

ZORGVERZEKERING

De meeste verzekeringen dekken niet de kosten voor coaching tenzij u dekking hiervoor in uw aanvullende verzekering heeft afgesloten.

WERKGEVER

Als u een werkgever heeft dan heeft deze veelal een ontwikkelbudget beschikbaar voor personeelsontwikkeling. Als werknemer kunt u aanspraak hierop maken en dit besteden aan coaching, training of opleiding. Vraag uw werkgever of deze wil investeren in uw groei of employability.

BELASTINGAFTREK

Als eerder vermeld zijn scholingskosten (inclusief de btw) af te trekken. Voorwaarde is daarbij wel dat de kosten in functie zijn van het verkrijgen van een nieuwe baan, of orientatie daarop. Bijna alle kosten voor loopbaanbegeleiding zijn aftrekbaar. U dient wel meer dan €250 te besteden wil het aftrekbaar zijn. Geadviseerd wordt om indien u de kosten aftrekbaar zou willen maken hierover contact op te nemen met de Belastingdienst.

COACHING ZAKELIJKE CLIËNTEN

INDIVIDUEEL WERK ZZP € 90,00 (EXCL. BTW)

OPBOUW TARIEF INDIVIDUEEL WERK, ZAKELIJKE CLIËNTEN, ZZP’ERS EN FREELANCERS

Tarieven voor clienten zijn opgebouwd uit een uurtarief, de kosten voor de lokatiehuur (meestal rond €15) en de BTW. Om coaching voor een breed publiek toegankelijk te houden geef ik standaard een tariefkorting van 50% aan ZZP’ers en free-lance cliënten waarmee een sessie uitkomt op ongeveer € 90,00 (excl. BTW)
Voor zakelijke cliënten geldt dat zij naast teruggaven van de BTW tevens het individueel werk als bedrijfskosten kunnen opvoeren vermits dit gericht is op de ontwikkeling van henzelf (employability) of van het eigen bedrijf.


CORPORATE UUR TARIEF COACHING € 150,00 (EXCL. BTW)

Het zakelijke (uur)tarief voor coaching (individueel of relationeel) is €150 (excl. BTW).

VERGOEDINGEN

Voor ondernemers geldt dat coaching aftrekbaar is voor de inkomsten-, vennootschap- en omzetbelasting.