Relatiecoach

Met een relatiecoach je Relatie een nieuwe vonk geven

Je relatie met je partner is een heel speciale. Niemand kent je zo goed als je partner jou kent. Soms zelfs beter dan je jezelf kent. Je kan je door je partner gezien en gewaardeerd voelen. En vaak ben je al best een tijd samen, met wellicht kinderen. Jullie hebben samen een heel leven opgebouwd. Maar dan gaat het soms wat minder tussen jullie. Jullie willen die problemen oplossen en je relatie ontwikkelen naar de toekomst. Dit is precies waar een relatiecoach uitkomst kan bieden.

“Voorbij het gelijk van de een en het gelijk van de ander
is een veld waar je elkaar kan ontmoeten.” – Rumi –

Als het minder gaat met elkaar dan kan het ook heel vervelend zijn om zo goed gekend te worden, vooral in je kwetsbaarheid. Soms sluit je je dan bij voorbaat al af, of staan je nekharen bij het eerste de beste probleem dat zich toont overeind. Terwijl je toch wel door met elkaar wil, laat een oplossing zich niet zien.

Vaak staat een problematische communicatie op de voorgrond, maar soms zijn andere onderwerpen de oorzaak dat het minder in jullie relatie gaat. We bespreken samen wat bij jullie in de weg staat en wat je samen wilt bereiken met de coaching.

Als relatiecoach is mijn coachende perspectief vanuit wat zich alle dag voordoet meer gericht op de toekomst dan op het verleden. Mochten er onderwerpen zijn die zich dus meer op het verleden dan op de toekomst richten dan zal een meer therapeutische dan coachende werkwijze wellicht een betere optie voor jullie. Mocht het nodig zijn zal ik je dan doorverwijzen naar een relatietherapeut (psycholoog).

Relatie coach - comunicatie -Sanne Bruijne

Verlangen naar een gelukkige relatie

Of de relatie met je partner voldoening brengt hangt in hoge mate immers af hoe jij en je partner met die relatie zélf omgaan. En dat wordt vaak bepaald door jullie overtuigingen en waarden. Die overtuigingen over hoe en wat een relatie zou moeten inhouden hangen ook erg af van ervaringen van vroeger. Door die ervaringen heb je een bepaalde manier van doen opgebouwd. Je beoordeelt en handelt vaak naar de patronen die je hebt aangeleerd. Ook dus in de relatie die je nu hebt met je partner.

Vroegere ervaringen  en herhalende patronen

Meestal zijn we ons niet bewust van de overtuigingen en patronen die onderliggend zijn aan onze gedachten, gevoel, emoties en gedrag. En omdat je je er niet bewust van bent oefenen die ongemerkt een grote invloed uit op hoe je je gedraagt binnen je relatie, en of die je veel of weinig voldoening brengt.

De overtuigingen en patronen die in de weg kunnen zitten zijn meestal opgebouwd vanuit nare of zelfs soms traumatische ervaringen in vroegere relaties. Dat kunnen dus ook ervaringen zijn die jij of je partner hebben gehad met een of beide van jullie ouders, maar kan ook zijn met een onderwijzer of iemand anders. Ongemerkt kunnen die oude patronen steeds opnieuw ervoor zorgen dat je in nieuwe relaties tegen dezelfde pijnpunten aan blijft lopen, of dat in jullie relatie een bepaald patroon zich steeds opnieuw zich herhaald. Vaak merk je het pas als je steeds vaker ruzie gaat krijgen en gestrest door het leven gaat.

Relatiecoaching

In de eerste sessie verkennen we samen jullie relatie. Wat is er volgens jullie aan de hand en wat willen jullie met de relatiecoaching bereiken? Belangrijk daarbij is dat jullie wel hetzelfde willen bereiken met de relatiecoaching, dus kijken we niet alleen naar de problemen die er zijn maar ook naar jullie mogelijkheden. 

Relatie coach - luisteren -Sanne Bruijne

Soms werken we in langere sessies van enkele uren, soms werken we in kortere opeenvolgende sessies. Geheel afhankelijk van jullie behoefte en waar het relationele proces om vraagt.

Aandachtspunten in onze sessies

Als relatie coach geef ik onder meer aandacht aan de volgende aspecten:

  • Wie ben jij en wie is de ander voor jou in jullie relatie?
  • Hoe communiceren jullie? Hoe willen jullie communiceren?
  • Luisteren jullie echt naar elkaar?
  • Wat vinden jullie belangrijk in je relatie? Wat is essentieel ?
  • Wat betekent intimiteit?
  • Wat laat zich zien in de relatie? Hoe gaan jullie met irritatie of frustratie om? Wat komt naar voren als er onmin is? 
  • Welke oude gedragingen van vroeger tonen zich in julie relatie? Hebben julie daar last van?
  • Kunnen jullie (nog) samen dromen? Welk verlangen is er in jullie relatie? 

Relatie coach locaties

Ik werk vanuit Amsterdam, Utrecht, Leiden, Bussum, Eemnes, Bilthoven en Arnhem, Velp of Nijmegen. Echter mocht er een geschikte bij u in de buurt zijn dan kunnen we ook daar afspreken.  We werken altijd vanuit een fijne coach locatie !