Life Coach – Lachen, een oefening

Lachen is gezond

Lachen is een manier om even  je zorgen te vergeten.  Als je ongeremd lacht, stoppen de gedachtes en het piekeren, waardoor je je helemaal kunt ontspannen. Op het moment dat je lacht, voel je je ook beter omdat endorfinen aangemaakt worden tijdens het lachen. Endorfinen zijn signaalmoleculen die informatie overbrengen van de ene cel naar de andere. De informatie van de endorfine bestaat uit pijnstilling en een gevoel van geluk of euforie. Je voelt je beter dus.

In de hectiek van iedere dag met gejaagdheid en stress wordt er vaak te weinig gelachen.  Je kunt ook gewoon lachen om niets. Dat kennen we nog wel van vroeger toen we jong waren. Zomaar lachen dus, nou ja zomaar.. je gaat je er wel beter door voelen immers !

Lachtherapie is een meditatievorm die oorspronkelijk uit India komt. Met deze meditatie bereik je mentale ontspanning en leer je genieten van het moment.

Lach oefening

In onderstaande lach video zie je ook hoe aanstekelijk lachen kan zijn. Je kunt de video ook gebruiken voor een eigen lach oefening. Daarvoor doe je dan de volgende stappen:

  1. Ontspan je even. Ga zitten en adem rustig (zie ook : ademoefening) in en uit;
  2. Start met een glimlach en begin gewoon te lachen. Schud rustig met je hele lichaam van het lachen;
  3. Kom weer tot rust. Wees je bewust van de stilte om je heen en hoe je je voelt.

Mocht je in stap 2 niet vanzelf beginnen te lachen zet dan gerust de video op en laat je meevoeren op de aanstekelijke lach….

Meer weten ? Neem gerust contact met mij op.