Karmapa: De Technologie Van Het Hart

Ogyen Trinley Dorje is the 17th Gyalwang Karmapa

Ogyen Trinley Dorje is de 17e Gyalwang Karmapa, een gerespecteerde figuur in het Tibetaans boeddhisme die zich toelegt op het behouden en verspreiden van boeddhistische leerstellingen. Hij vertelt hoe hij werd ontdekt als de reïncarnatie van een gerespecteerde figuur in het Tibetaans boeddhisme. Door zijn verhaal te vertellen, spoort hij ons aan om niet alleen aan technologie en design te werken, maar ook aan de technologie en design van het hart. Hij wordt op het podium vertaald door Tyler Dewar.

Karmapa

De website van het Kagyu Office biedt uitgebreide informatie over Zijne Heiligheid de 17e Gyalwang Karmapa. De website geeft de huidige activiteiten en het schema van Zijne Heiligheid , evenals zijn persoonlijke geschiedenis: van zijn leven in Tibet, zijn erkenning als de Karmapa, zijn lange reis van Tibet naar India, tot op de dag van vandaag.

Karmapa betekent “degene die boeddha-activiteit uitvoert” of “de belichaming van alle activiteiten van de boeddha’s”. In de Tibetaanse traditie wordt gezegd dat grote verlichte leraren in staat zijn hun wedergeboorte bewust te beheersen om hun activiteit voort te zetten ten behoeve van alle levende wezens. De eerste Karmapa, Dusum Khyenpa, werd geboren in 1110. Hij was de eerste van de grote Tibetaanse meesters die een incarnerende afstamming vestigde. Sinds zijn dood in 1193 zijn opeenvolgende karmapa’s in deze vorm van manifestatielichaam (Skt. nirmanakaya) tot dusverre zestien levens lang geïncarneerd, en ze hebben allemaal een zeer belangrijke rol gespeeld bij het bewaren en verspreiden van de boeddhistische leringen van Tibet.