Eckhart Tolle – Meditatie – De Kracht van het NU

Meditatie met Eckhart Tolle

.Eckhart Tolle leidt een meditatie bij “The Power of the Present Moment” at Wisdom 2.0 in 2014.

Tolle werd geboren in Duitsland. Hij woonde vanaf zijn dertiende bij zijn vader in Spanje. Rond zijn twintigste verhuisde hij naar Engeland. Omdat hij geen middelbareschoolopleiding had gedaan, moest hij een avondopleiding volgen om zich te kwalificeren voor de universiteit. Vervolgens bezocht hij de Universiteit van Londen en de Universiteit van Cambridge. Op zijn negenentwintigste ervoer hij naar eigen zeggen een ‘spirituele transformatie’ die het begin van zijn functioneren als spiritueel raadsman en leraar markeerde. Hij veranderde zijn naam toen in “Eckhart”, naar de 13e-eeuwse mysticus Meester Eckhart.  Tegenwoordig woont hij in de Canadese stad Vancouver.

Werk en meditatie

Zijn eerste boek The Power of Now (“De Kracht van het Nu”) was nummer één op de New York Times-bestsellerslijst. Dit werk werd vertaald in meer dan dertig talen. De Amerikaanse talkshowhost Oprah Winfrey beschouwt “The Power of Now” als een van haar favoriete boeken. In onderstaande video gaat Eckhart Tolle dieper in op her ‘nu’.

Een ander boek – A New Earth (“Een nieuwe aarde – Dé uitdaging van deze tijd”) – was de nummer één op de New York Times-bestsellerslijst in maart 2008. In januari 2008 selecteerde Oprah Winfrey A New Earth in haar “Oprah’s Book Club” selectie. Dit ging vergezeld van een tien weken durend “live online seminar” (of “webinar”) met Tolle. Dit startte op 3 maart 2008. Op zaterdag 30 oktober 2010 opende Eckhart Tolle de maand van de spiritualiteit met een toespraak van twee uur over “tijd maken” in De Doelen in Rotterdam.

https://nl.wikipedia.org/wiki/Eckhart_Tolle
https://www.eckharttolle.com