Charles Tart – Zelf observatie

Charles Tart

“We are seriously cut-off from the world around us”

Zelf observatie en mindfullness

Talloze factoren kunnen de zelfobservatie in de westerse samenleving verzachten. Charles Tart, Ph.D., bekend psycholoog en auteur van Waking Up, stelt voor dat we beginnen te leren ons te concentreren op schijnbaar triviale details, zoals lichamelijke gewaarwordingen. Door herhaalde en ijverige beoefening van observatie, zegt hij, leidt het proces van zelfobservatie ons naar een groter beeld van onszelf en ons potentieel. Dit is een fragment van een dvd van 30 minuten, die kan worden verkregen op: http://www.thinkingallowed.com/2ctart.html

Dr. Charles T. Tart is sinds 1963 betrokken bij onderzoek en theorie op het gebied van hypnose, psychologie, transpersoonlijke psychologie, parapsychologie, bewustzijn en mindfulness. Hij heeft meer dan een dozijn boeken geschreven, waarvan er twee veelgebruikte leerboeken werden; hij heeft meer dan 250 artikelen gepubliceerd in vaktijdschriften en boeken, waaronder hoofdartikelen in prestigieuze wetenschappelijke tijdschriften als Science en Nature, en geeft regelmatig lezingen in het openbaar.


Naast laboratoriumonderzoeker heeft professor Tart ook de Japanse krijgskunst Aikido (waarin hij een zwarte band draagt) beoefend, meditatie en andere psychologische en spirituele groeidisciplines. Bezoek zijn reguliere tijdschrift (blog) voor actueel commentaar.

Source: http://www.paradigm-sys.com