Sogyal Rinpoche – Life’s purpose

Soygal Rinpoche about the nature of mind and the purpose of life

Sogyal Rinpoche is geboren in Kham, in Oost-Tibet, en werd herkend als de incarnatie van een groot meester en visionaire heilige uit de 19e eeuw: Tertön Sogyal Lerab Lingpa. Toen hij zes maanden oud was, ging hij het klooster in van Jamyang Khyentse Chökyi Lodrö, een van de meest uitmuntende spirituele meesters van de 20e eeuw. Jamyang Kyentse voedde hem op als zijn eigen zoon en voorzag dat Rinpoche in de toekomst zou helpen zijn werk voort te zetten. Na de dood van zijn leraar vervolgde Rinpoche zijn studie bij vele grote meesters van het Tibetaans boeddhisme, met name bij Kyabjé Dudjom Rinpoche en Kyabjé Dilgo Khyentse Rinpoche.

In 1971 kwam Rinpoche voor het eerst naar het Westen, waar hij aan de universiteit van Cambridge vergelijkende godsdienstwetenschappen studeerde. Door veel te reizen ervoer hij hoe westerlingen hun leven leiden; hieruit is zijn unieke stijl van lesgeven en Het Tibetaanse boek van leven en sterven ontstaan, zijn manier om het Tibetaans boeddhisme toegankelijk en relevant te maken voor mannen en vrouwen in de moderne wereld.

Soygal Rinpoche heeft een hechte band met Zijn Heiligheid de Dalai Lama; in 1973 was hij nauw betrokken bij de organisatie van het eerste bezoek van de Dalai Lama aan het Westen. Ook heeft de Dalai Lama zijn zegen en bescherming gegeven aan Rigpa.

Sogyal Rinpoche (born 1947) is a Tibetan Dzogchen lama of the Nyingma tradition. He has been teaching for over 30 years and continues to travel widely in Europe, America, Australia and Asia.He is also the founder and spiritual director of Rigpa—an international network of over 100 Buddhist centres and groups in 23 countries around the world—and the author of the best-selling book The Tibetan Book of Living and Dying, which has been printed in 30 languages and 56 countries. He is known for his ability to present his understanding of Tibetan Buddhism using the language of contemporary Western thought. Significant controversy, due to claims of student abuse have been prominent for much of his career. For more informatio: http://en.wikipedia.org/wiki/Sogyal_Rinpoche http://www.rigpa.nl/sogyal-rinpoche