Coaching vanuit Amsterdam • Utrecht • 't Gooi • Leiden • Arnhem • Velp • Nijmegen

ENGLISH DUTCH

Life Coach – Relatie Coach

Life-coaching: Individueel werk

Life-coaching voor individueel werkIn je leven of in je werk kom je soms aan bij een punt waarop je denkt dat je jouw grenzen hebt bereikt. Je vraagt je af of je wel helemaal tot je recht komt.  Soms bereik je dat punt omdat je geconfronteerd wordt met bepaalde omstandigheden of met grenzen aan je eigen kunnen.
Het voelt alsof je vast zit en niet weet hoe je weer in beweging kunt komen. Het kan zijn dat je in sommige delen van je leven heel sterk bent, terwijl je je in andere gebieden van je leven kwetsbaar voelt. Het maakt eigenlijk niet uit wat de reden is. Het gaat er om dat het anders kan. Dat je meer van je leven kunt maken dan je nu doet. Coaching, en met name life-coaching kan een uitkomst bieden.

Hoe kan een coach daarbij helpen? Bijvoorbeeld door met mij te kijken naar hetgeen je ervaart. Samen gaan we je ervaringen, waarneming en jouw beleving ervan gebruiken om jezelf (weer) in beweging te brengen en verder te ontwikkelen. Mijn life-coaching is dus oplossingsgericht werken: kijken door de lens van vandaag naar de mogelijkheden van morgen. Én de stappen zetten om die mogelijkheden te ontwikkelen en te realiseren.

Proces en resultaat in life-coaching

Om die stappen te zetten heb je bepaalde vaardigheden nodig, die ik meta-vaardigheden ben gaan noemen. Daarmee bedoel ik dat je aandacht geeft aan dat deel van jezelf dat je in staat stelt om te leren van ervaringen. Het lijkt vaak logisch dat je leert van alle ervaringen die het leven je biedt. Toch is dat niet zo. We hebben immers allemaal onze blinde vlekken en allergieën. Leren van wat je niet ziet of afwijst, is meestal onmogelijk. Hoe jij daarmee omgaat is een belangrijk onderdeel van het ontwikkelingsproces van jezelf, maar ook van je relatie of je team.

relatie coaching, samen doenMet aandacht voor jouw eigen proces én voor het relationele proces met de ander(en) in je omgeving kun je steeds vaardiger omgaan met wat om je afkomt en ontstaat er een meer vloeiende interactie tussen jezelf en je directe omgeving. Je gaat flexibeler en krachtiger om met moeilijke omstandigheden, nieuwe mogelijkheden en onbekende situaties.

Een van de meest in het oog springende resultaten van mijn aanpak is dat je daardoor je (beroep) specifieke vaardigheden veel beter kunt gaan gebruiken. Thuis, op je werk en in alle omstandigheden die het leven je biedt.

Methode en opleiding in life-coaching

De basis van mijn life-coaching aanpak komt vanuit co-active coaching van Laura Whitworth en Henry Kimsey-House van het Coaches Training Institute (CTI) uit de VS, en proceswerk van Arnold en Amy Mindell. Heelheid en kracht zijn hiervan de belangrijkste aspecten. Het gaat om de mogelijkheden die we allemaal hebben om ons leven vorm te geven. Zo komen vaak thema’s aanbod die te maken hebben met:

  1. Waar ervaar je voldoening je leven, wat houdt dit voor je in?
  2. Waar en hoe ervaar je flow en hoe ga je om met jezelf als dit ontbreekt?
  3. Mag jouw ervaring er echt zijn? Hoe leer je van zowel de ups and downs in je leven en hoe integreer je die ervaringen?

LoopbaanbegeleidingIk put uit mijn eigen leren vanuit het boeddhisme, mind-body werk (aikido), integratief werk (Hoffman proces, werken met identiteit, proceswerk) en transpersoonlijk werk (ademhalingswerk) en relationeel werk (lichaamsgerichte relationele therapie). Ik ben door het CTI gecertificeerd als co-active coach (of CPCC), en in 2011 geaccrediteerd door de Nederlandse Orde voor Beroepscoaches (NOBCO) en de European Mentoring & Coaching Council (EMCC).

Locatie

Ik werk vanuit het Coachhuis in Amsterdam, Utrecht, Leiden, Bilthoven en Arnhem, Velp of Nijmegen. Echter mocht er een coachhuis bij u in de buurt zijn dan kunnen we ook daar afspreken.  We werken altijd vanuit een fijne locatie !

contact opnemenNeem gerust contact met mij op voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Top