Hoe ziet een coach traject eruit?

Ieder coachtraject is maatwerk. Dat wil zeggen dat het traject wordt bepaalt door uw vraag en behoeften. Daarnaast wordt de coaching zo dicht mogelijk waar u woont of werkt gedaan. Een traject start met een oriëntatiegesprek.

Het oriëntatie- of kennismakingsgesprek

coaching: Transformeren van belemmering naar drijvende kracht

In dit eerste gesprek maken we met elkaar kennis. Onderwerpen die daarbij besproken zullen worden zijn:

  • Wat wilt u bereiken met uw coaching en waarom?
  • Wanneer zou u dat bereikt hebben?
  • Welke manier van ondersteuning past het best bij u?
  • Hoe vaak wilt u coaching?
  • Is er een klik tussen u en mij?

Binnen het coachtraject werkt u naar uw doelstellingen toe en vergroot u uw vaardigheden, komt u tot inzichten, doet reflectie-oefeningen en voert eventueel opdrachten uit die we in de coaching bespreken en die u meeneemt naar huis.

Ik maak gebruik van verschillende technieken en methoden om samen met u het beste uit uw coaching te halen (meer daarover kunt u hier lezen).

Na afloop van het oriëntatiegesprek stemmen we af of we met elkaar verder gaan, en starten wij dan het coachtraject met een eerste afspraak te prikken voor het volgende gesprek.

Het coachtraject zelf

Het coachtraject bestaat meestal uit 6 tot 10 sessies. Om de twee of drie weken spreken we dan af voor een coachsessie. Al naar gelang wat speelt en uw behoefte kunnen we dan uiteraard versnellen of vertragen.

Na afloop van het traject, in het laatste gesprek dat wij samen hebben, zullen wij aandacht besteden aan het traject dat u hebt afgelegd.

We bespreken dan ondermeer of uw doelen zijn behaald, en wat de volgende stap voor u is, en kunnen desgewenst een follow-up moment afspreken.