Stephen Jenkinson – De betekenis van de dood

Gedurende 5 jaar leidde Stephen Jenkins het counselingteam van Canada’s grootste thuisgebaseerde palliatieve zorgprogrammamme. Werkend met honderden stervende mensen en hun families trof hij een “ellendige angst” aan het einde van het leven.

Weeswijsheid – Stephen Jenkinson is een leraar, auteur, verhalenverteller, spiritueel activist, keramonialist en oprichter van de Orphan Wisdom School, een leerhuis en leerhuis voor de vaardigheden van diep leven en het maken van menselijke cultuur. Het is een verlossend project dat voortkomt uit waar we vandaan komen. Het is geworteld in het kennen van de geschiedenis, geclaimd worden door voorouders, werken voor een tijd die we misschien niet zien.

Op zijn boerderij runt Jenkinson de Orphan Wisdom School, waar hij zijn concept van goed leven en sterven onderwijst. Naast Die Wise is hij de auteur van How It All Could Be: A Work Book for Dying People and Those Who Love Them en Money and the Soul’s Desires: A Meditation. Jenkinson, een stille charismatische man die zijn lange grijze haar in vlechten draagt, reist vaak voor spreekbeurten die samenvallen met vertoningen van Griefwalker. Ik ontmoette hem voor dit interview op een zonnige middag in een hotelkamer in de buurt van Worcester, Massachusetts. De film was de avond ervoor vertoond en hij zou een lezing geven met de titel ‘Verdriet, dan dankbaarheid’. Dankbaarheid, voor Jenkinson, is niet alleen dankbaar zijn voor wat we hebben. Het is hoe we het hele leven moeten benaderen, dankbaar voor het goede en het slechte, het begin en het einde. (bron: http://thesunmagazine.org)

Gefilmd door Ian MacKenzie ;is een media-activist en filmmaker uit Vancouver, Canada. Hij produceert korte films, speelfilms en originele webseries, met een focus op “nieuw paradigma” denkers, kunstenaars en activisten. Hij maakte deze film nadat hij was uitgevlogen om zijn eerste volledige sessie van de Orphan Wisdom school bij te wonen, opgericht door Stephen Jenkinson en zijn vrouw Nathalie. meer informatie: http://orphanwisdom.com