Relatie Coach in Leiden

Het moet toch beter kunnen . . .

Sanne Bruijne

Een speciale relatie 

Je relatie met je partner is een heel speciale. Niemand kent je zo goed als je partner jou kent. Soms zelfs beter dan je jezelf kent. Je kan je erdoor gezien en gewaardeerd voelen. En vaak ben je al best een tijd samen, met wellicht kinderen. Jullie hebben samen een heel leven opgebouwd.

Maar soms gaat het echt minder tussen jullie. En als het minder gaat dan kan het ook heel vervelend zijn om goed gekend te worden, vooral in je zwaktes. Soms sluit je je dan bij voorbaat al af, of staan je nekharen bij het eerste de beste probleem dat zich toont overeind. Terwijl je toch wel door met elkaar wil, laat een oplossing zich niet zien.

Verlangen naar een gelukkige relatie

Of de relatie met je partner voldoening brengt hangt in hoge mate af hoe jij en je partner met die relatie zélf omgaan. En dat wordt vaak bepaald door jullie overtuigingen en waarden. Die overtuigingen over hoe en wat een relatie zou moeten inhouden hangen ook erg af van ervaringen van vroeger. Door die ervaringen heb je een bepaalde manier van doen opgebouwd. Je beoordeelt en handelt vaak naar de patronen die je hebt aangeleerd. Ook dus in de relatie die je nu hebt met je partner.

Herhalende patronen

Ongemerkt kunnen die oude patronen steeds opnieuw ervoor zorgen dat jullie beiden tegen dezelfde pijnpunten aan blijven lopen, dat in jullie relatie een bepaald patroon zich steeds opnieuw zich herhaald. Vaak merk je het pas als je steeds vaker ruzie gaat krijgen en gestrest door het leven gaat.

Relatiecoach

Relatie coach - comunicatie -Sanne Bruijne

In de eerste sessie verkennen we samen jullie relatie. Wat is er volgens jullie aan de hand en wat willen jullie met de relatiecoaching bereiken? Belangrijk daarbij is dat jullie wel hetzelfde willen bereiken met relatietherapie, dus kijken we niet alleen naar de problemen die er zijn maar ook naar jullie mogelijkheden. 

Soms werken we in langere sessies van enkele uren, soms werken we in kortere opeenvolgende sessies. Geheel afhankelijk van jullie behoefte en waar het relationele proces om vraagt.

Aandachtspunten in onze coaching sessies

Als relatiecoach geef ik onder meer aandacht aan de volgende aspecten:

  • Wie ben jij en wie is de ander voor jou in jullie relatie?
  • Hoe communiceren jullie? Hoe willen jullie communiceren?
  • Luisteren jullie echt naar elkaar?
  • Wat vinden jullie belangrijk in je relatie? Wat is essentieel ?
  • Wat betekent intimiteit?
  • Wat laat zich zien in de relatie? Hoe gaan jullie met irritatie of frustratie om? Wat komt naar voren als er onmin is? 
  • Welke oud gedrag van vroeger toont zich in julie relatie? Hebben julie daar last van?
  • Kunnen jullie (nog) samen dromen? Welk verlangen is er in jullie relatie? 

Relatie coaching in Leiden

Ik coach en begeleid in de buurt van je werk of van waar je woont. Vanuit Leiden coach ik Frame Offices:

Life coach en relatie coach Leiden
Frame Offices aan het Kanaalpark in Leiden

Leiden
Frame Ofices

Kanaalark 140
2321 JV Leiden

Via het coachhuis heb ik echter ook de beschikking over andere locaties rondom Leiden.

Andere locaties

Indien je interesse hebt voor een kennismakingsgesprek in een andere locatie, geef dan even aan in je aanvraag wat jouw voorkeur heeft.