Donald Hoffman over de Conscious Agent Theory

We hebben geen idee hoe bewustzijn tevoorschijn komt. Cognitief wetenschapper Don Hoffman neemt ons mee de diepte in met zijn onderzoek en suggereert dat we het probleem achterstevoren aanpakken. De implicaties kunnen alles wat u weet over onze plaats in de werkelijkheid in twijfel trekken. In dit uitgebreide interview onderzoeken we de interfacetheorie van perceptie, het ‘ harde probleem van bewustzijn ‘, hoe we eenvoudigweg geen idee hebben hoe bewustzijn uit fysieke materie zou kunnen voortkomen, de theorie van bewust realisme, de wiskunde achter de theorie van de bewuste agent, implicaties voor kunstmatige intelligentie (AI), psychedelica, spiritualiteit en nog veel, veel meer. Commentatoren noemen dit het beste interview dat Don Hoffman heeft gedaan.

Links naar een eerder gesprek, meer informatie over Conscious Agent Theory en het werk van Prof. Hoffman, en een volledig geschreven transcript op http://zdoggmd.com/incident-report-266

de ‘Interface Theory of Perception’: In het kort hoe evolutie de waarheid over de werkelijkheid verbergt ten gunste van een afgezwakte “gebruikersinterface”, welke ons enkel ” fitness payoffs’ laat zien die ons slechts helpen te overleven.

de ’theory of Conscious Realism’ : Hoe de werkelijkheid een sociaal netwerk lijkt van’ bewuste agenten’ en onze percepties gewoon de interface zijn waarmee we ervaringen uitwisselen met andere agents.

courtesy of: https://ZDoggMD.com/