Ervin Laszlo – Integraal bewustzijn in een zelf-actualiserend heelal

Ervin Laszlo’s introductory lecture of the 1st Integral European Conference, 2014. The next conference will be held in 2016: http://IntegralEuropeanConference.com .
Integral Consciousness in a Self-Actualizing Cosmos – professor Ervin Laszlo.

Integraal bewustzijn in een zelf-actualiserend heelal.

Ervin László (1932) is een Hongaars wetenschapsfilosoof. Hij heeft een doctorsgraad van de Sorbonne en is in het bezit van vier eredoctoraten. Hij was eerder hoogleraar filosofie, systeemwetenschap en futurologie aan verscheidene universiteiten in de Verenigde Staten, Europa en het Verre Oosten. Hij houdt zich onder meer bezig met de systeemtheorie en de integrale benadering die momenteel steeds vaker wordt gezocht, onder andere door Ken Wilber. Daarnaast is hij grondlegger van de Club van Boedapest en editor van World Futures: The Journal of General Evolution.

Akasha Veld

László werkt in zijn boek Science and the Akashic Field: An Integral Theory of Everything de hypothese uit dat er een veld van informatie is, waarin alles van het heelal is te ‘lezen’. Hij vergelijkt dit veld – een dimensie naast het fysieke – met het uit het Sanskriet afkomstige woord voor “ruimte”: Akasha. Daarom noemt hij dit veld ook met de Engelse term: “Akashic field”, of kort deze af tot “A-field”. Hij onderbouwt hoe deze hypothese verschillende problemen kan oplossen die naar voren komen vanuit de kwantummechanica, met name de aspecten van ‘het niet plaatselijke’ en ‘kwantumverwikkeling’. Daarnaast presenteert hij deze “theory of everything” (theorie van alles) als oplossing voor de strijd tussen wetenschap en religie. De theory of everything raakt volgens Laszlo letterlijk aan alles en kan leiden tot een wereld zonder, onder andere: oorlog, ziektes, milieuvervuiling en armoede.

https://nl.wikipedia.org/wiki/Ervin_László