Bruce Lipton – the Biology of Belief

Bruce Lipton – ‘The Power Of Consciousness’ – Interview door Iain McNay

Dr. Bruce Lipton, a cellulair bioloog en bestselling auteur van ” The Biology of Belief “, verspreid het idee dat we aanzienlijk meer controle hebben over onze biologie dan we denken, en dat we met onze intenties en overtuigingen een directe invloed uitoefenen op ons lichamelijk en geestelijk functioneren.

Volgens Lipton zijn er 3 manieren die op effectieve wijze gebruikt kunnen worden om oude, beperkende of saboterende overtuigingen via het onbewuste te kunnen veranderen: ‘mindfullness’, hypnotherapy en een nieuwe genezende methodiek die ‘ energie psychologie ‘ wordt genoemd. Het veranderen van beperkende overtuigingen leidt tot een gezonder leven waarin we meer in harmonie zijn met onszelf en onze omgeving.

Lees meer over hoe je oude, beperkende of saboterende overtuigingen kan veranderen met life-coaching

Het ‘centrale dogma’ van de moderne orthodoxe biologie is dat het leven wordt beheerst door genen. In de biologie van de overtuiging legt celbioloog Bruce Lipton uit dat recent onderzoek heeft aangetoond dat genetisch determinisme fundamenteel tekortschiet, en presenteert een zeer leesbaar verslag van de ‘nieuwe biologie’.

Hij zegt dat het onderzoek naar de manier waarop cellen informatie ontvangen en verwerken laat zien dat het leven van een cel niet door de genen wordt bepaald, maar door de fysieke en energetische omgeving, die in het geval van de mens ook onze gedachten omvat. Hij schrijft: ‘De overtuiging dat we broze biochemische machines zijn die door genen worden bestuurd maakt plaats voor het inzicht dat we krachtige scheppers van ons leven zijn en van de wereld waarin we leven’ . De ‘nieuwe’ biologie is een stap vooruit vergeleken met de oude maar, zoals we zullen zien, ze heeft nog steeds ernstige beperkingen.