Groepswerk

Het groepswerk dat ik begeleid is veelal gericht op de ontwikkeling van jezelf (individueel werk), op de ontwikkeling van je relatie met je levenspartner of van teams binnen organisaties en bedrijven (systemisch werk). Daarnaast kan het ook ingezet worden bij de ontwikkeling van vaardigheden binnen organsiaties. groepswerk en relatiewerk coachingEr wordt gewerkt in een groep omdat het groepsproces zelf een verrijking biedt voor iedere individuele ontwikkeling en leren.

Gelijke thematiek

In de groep kom je soortgelijke thematiek tegen als waar jij mee aan het werk bent gegaan. Soms wordt gewerkt in een grotere groep waarbij aandacht wordt gegeven aan individuele verkenningen of ontwikkeling van specifieke vaardigheden, competenties of talenten. Soms wordt gewerk in met een relatief kleine groep die dan intensief aan de slag gaat met bepaalde gelijksoortige individuele thema’s of met een thema dat in de groep of team speelt. Het accent ligt veelal op het kantelen van individuele en systemische kernovertuigingen die gewenste veranderingsprocessen belemmeren en de realisatie van nieuwe manieren van werken/leven in de weg staan.

Groepswerk kan als een apart, op zichzelf staand onderdeel worden gedaan maar je kunt het ook doen als een onderdeel van coachingstraject.

Voorbeelden groepswerk

Voorbeelden van groepswerk zijn: het seminar (3-daagse) One Life Two Realities, waarbij in een kleine groep gekeken wordt hoe vastgezette patronen gekanteld kunnen worden naar nieuwe mogelijkheden en een ervaring van meer voldoening in het leven, en de Tussenruimte wat een collectief (outplacement) self-placement proces is waarbij deelnemers elkaar versterken in hun streven naar een nieuwe loopbaan.