Coaching en CORONA / COVID-19

Het Corona virus heeft een bijzondere impact op onze samenleving en dus ook op het vakgebied van coaching. De door de overheid getroffen maatregelen beinvloeden wat wel en wat niet direct binnen coaching tot de mogelijkheden behoort.

RIVM

De overheid en organisaties werken er hard aan om besmettingen te voorkomen en de gevolgen van het virus te beperken. Ze hebben hiertoe richtlijnen opgesteld die gecommuniceerd worden via het RIVM. Op de website van het RIVM staat de meest actuele informatie over het coronavirus: www.rivm.nl/coronavirus.

Coaching Tijdens Corona Beperkingen?

Binnen de mogelijkheden van die maatregelen gaat de coaching ‘gewoon’ door. Dit wil zeggen dat afstand houden ook binnen de coaching wordt betracht en dat bij ziekteverschijnselen er enkel on-ine gewerkt wordt. E-coaching is een van de instrumenten die ik sinds 2007 inzet bij de coaching van particuliere en zakelijke clienten.

Bent u werkzaam in de zorg en staat u bloot aan de druk die deze bijzondere tijd geeft? In dat geval bied ik tegen een gereduceerd tarief ondersteuning aan. Neem gerust contact hierover met mij op.

person met pad

Het oriëntatiegesprek

In dit eerste oriënterende gesprek maken we met elkaar kennis. Dit gesprek is gratis en vrijblijvend, en neemt ongeveer 30 minuten in beslag. Zolang de beperkende corona maatregelen van kracht zijn is dit kennismakingsgesprek on-line.

Onderwerpen die daarbij besproken kunnen worden zijn:

  • Wat wilt u bereiken met uw coaching en waarom?
  • Wanneer zou u dat bereikt hebben?
  • Hoe vaak wilt u coaching en van welke on-line middelen zullen we gebruik maken?
  • Is er een klik tussen u en mij, en maken we een vervolgafspraak?

Binnen het coachtraject werkt u naar uw doelstellingen toe en vergroot u uw vaardigheden, komt u tot inzichten, doet reflectie-oefeningen en voert eventueel opdrachten uit die we in de coaching bespreken. Ik maak gebruik van verschillende technieken en methoden om samen met u het beste uit uw coaching te halen (meer daarover kunt u hier lezen).

Na afloop van het oriëntatiegesprek stemmen we af of we met elkaar verder gaan, en starten wij dan het coachtraject met een eerste afspraak te prikken voor het volgende gesprek.

Het E-coaching traject

Het coachtraject is afgestemd op uw behoeften, het kan bestaan uit meerdere sessies in een traject, maar ook uit incidentele ondersteuningssessies. Bij meerdere sessies starten we met om de week een video-gesprek van ongeveer 30-45 minuten. Afhankelijk van de on-line middelen die we gebruiken, kunnen we in de tussenliggende periode ook contact hebben per mail of app. Al naar gelang wat speelt kunnen we dan versnellen of vertragen en de coaching aanpassen aan wat u nodig heeft.

Na afloop van het traject, in het laatste gesprek dat wij samen hebben, zullen wij aandacht besteden aan het traject dat u hebt afgelegd. We bespreken dan ondermeer of uw doelen zijn behaald, en wat de volgende stap voor u is, en kunnen desgewenst een follow-up moment afspreken.

Neem contact op voor een gratis oriëntatiegesprek